VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Mini kup Dalmacije-Split 27.06.2020
29.06.2020 02:13:12   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Nakon prekida svih veslačkih natjecanja (zadnje održano početkom ožujka) u subotu 27. lipnja tekuće godine veslačice i veslači Krke napokon su imale/i priliku za nastup na jednoj regati i to baš Regati za Mini kup Dalmacije održanoj u Splitu koji je odabran kao zamjenski domaćin.


 Naime, Regata je po službenom kalendaru trebala biti održana na jezeru Peruća, ali je zbog niskog vodostaja jezera “preseljena“ u splitski Spinut. Podsjetimo, takve regate namijenjene su najmlađim kategorijama (kadetkinjama i kadetima) čiji plasmani se onda i boduju, dok stariji „samo“ imaju priliku iskušati se, te njihovi nastupi nisu u središtu pozornosti.

Na put u Split treneri Radečić i Krasić poveli su ukupno 24 cure i momka od kojih je većini to bio prvi nastup uopće pa je zanimljivo bilo vidjeti kako će se ponašati na stazi. Na Regati se, inače, našla veslačka mladost, njih više stotina, iz 9 dalmatinskih klubova od Dubrovnika do Tisnog.

Općenito uzevši nastup u Splitu može se promatrati iz više aspekata, ali najvažniji je onaj koji kaže da je vrijedni organizator (Veslački savez Dalmacije) uz dužne mjere opreza uopće skupio hrabrosti organizirati ovo Natjecanje i time treninzima dati i natjecateljski smisao. Evo kako su se natjecale Krkine posade:

 1. Filip Gligić i Mate Papak, jedina Krkina rimen posada (dvojac bez kormilara): u konkurenciji 6 posada bili su četvrti, malo više sportskog bezobrazluka i vjere u vlastite mogućnosti ne bi im škodilo!
 2. Franka Zorčić: najbolja među starijim kadetkinjama. O ovoj curi već smo više puta pisali u superlativima, pa ćemo to s punim pravom napisati i ovaj put: uvjerljiva na stazi i vrijedna kolegica izvan staze – kad god treba pomoći Franka je tu. Takve trebamo, hvala Franki i roditeljima koji su je takvom odgojili!
 3. Katarina Lukić: prva trka i odmah srebro u uzrastu mlađih kadetkinja! Bravo, bravo Kate!
 4. Filip Matešić: nakon dugotrajnog izbivanja zbog bolesti naš se pouzdani Filip (ili „Doktor“ kako ga kolege nazivaju) na stazu vratio u najboljem izdanju – sigurno osvojeno zlato u uzrastu mlađih juniora!
 5. Jakov Slavica, Šime Bilić, Toni Ivanda, Alberto Rossini, Lovre Tošić (korm.): na svojoj prvoj regati oduševili načinom, pristupom, zajedničkim zaveslajem, ma svime… u konkurenciji četverca na pariće GIG za mlađe kadete za samo 6 desetinki im je izmaklo prvo mjesto! Njihova demonstracija „kakosetoradi“ za potpune početnike bila je više nego uspješna.
 6. Šime Slavica: drugi u skifu za mlađe kadete. Od ovog momka „Krka“ ima što očekivati u budućnosti, samo (kao uostalom i ostali naši kadeti) treba još znatno tjelesno ojačati, ali to je već „slatka“ briga struke u Klubu. U istoj utrci veslao je i Toni Braica koji je osvojio četvrto mjesto. Za veslača kojem je to prva utrka ovo je svakako odlično iskustvo za buduća natjecanja.
 7. Šime Grubišić: iste rečenice koje smo napisali pod 5. i 6. mogli bi iskoristiti u slučaju još jednog vrijednog izdanka Krkine škole veslanja. Oduševio je tehnički dotjeranim zaveslajem  i pristupom utrci, treba „samo“ još ojačati! Inače, u svom prvom nastupu u životu zaslužio je srebro u uzrastu mlađih kadeta rođenih 2009. godine.
 8. Duje Garma i Max Doodney: dva vrlo perspektivna i vrijedna kadeta kojima je želja za utrkivanjem nadvladala svijest da se utrkivati treba pametno, odnosno prema savjetima trenera. Zauzeli su peto mjesto u dvojcu na pariće za mlađe kadete, a vrijede puno više.. samo to „puno više“ treba i pokazati u pravo vrijeme na pravom mjestu. Moramo reći i to da bi bilo sasvim krivo zbog njihova lošijeg izdanja biti ljut, ili razočaran. Duje i Max su još djeca, pa ako se odraslima mogu oprostiti greške tim prije se to mora dopustiti djeci!
 9. Mario Budimir – treći u skifu za juniore. Kad bi veslanje koje pokazuje na treningu (napokon) uspio demonstrirati u utrci bilo bi to super, ali ovog puta tome nije bilo tako. Šteta.
 10. Ana Papak – peta u skifu za juniorke. Ana je osvajanjem srebrne medalje lani na Hrvatskom veslačkom prvenstvu (HVP) pokazala koliko zna i može, ovaj put nije bilo tako dobro, ali vjerujemo da će na ovogodišnjem HVP zakazanom za rujan Ana opet pokazati pravu formu.
 11. Sara Slugan i Marta Budimir, naše dvije veslačke blizanke, bile su treće svaka u svojoj skupini mlađih juniorki - skifistica. Objema je ova godina prva u uzrastu mlađih juniorki. Lani su bile srebrne u dvoju na pariće kao kadetkinje, ove godine se moraju naviknuti na dvostruko dužu stazu da bi iduće godine u svom uzrastu mogle, opet kao dvojac, osvajati medalje na najjačim nacionalnim regatama. Valja reći i da je Sara tijekom trke imala neočekivanih tehničkih problema s jednim veslom i zbilja je trebalo umijeća za završiti trku kao da je sve u redu, a ona je u tome uspjela!
 12. U disciplini dvojca na pariće mlađih juniora Krka je imala tri posade (Ante Grubišin i Frane Papak, Bartol Medić i Luka Bedrica, te Toni Poduriljko i Roko Rupić) od kojih ono najbolje možemo očekivati tek u godinama koje slijede. Naime, Anti, Bartolu i Luki ovo je bilo prvo natjecanje u životu, Frane se vratio u Klub nakon stanovitog izbivanja (taj povratak nas je jako razveselio), a „iskusniji“ Toni i Roko znaju i mogu više od trećeg mjesta kojeg su osvojili na subotnjoj Regati.

Zahvaljujemo roditeljima, ostaloj rodbini i brojnim prijateljima koji su po vrućem danu ranog ljeta došli iz Šibenika u Split bodriti svoje najmilije, a roditeljima naročito na tome što su svojoj djeci uopće dopustili nastup u uvjetima psihoze izazvane Korona virusom.

Iduća regata trebala bi se održati narednog vikenda u Zagrebu. Trebala bi to biti vrlo jaka „Zagreb Open Regatta“ na koju treneri Radečić i Krasić planiraju povesti nekoliko iskusnijih posada. Da li će se regata održati ostaje da se vidi.

 Aspiriniks

 

 

 

 

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"