VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Mladost Dalmacije veslala u Splitu
08.03.2020 21:43:53   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju U subotu, 07. ožujka 2020. godine, održana je u Splitu prva regata za „Kup Dalmacije 2020.“.


Radi se o Natjecanju koje kroz 6 regata (Split, Šibenik, Dubrovnik, Makarska, Kaštel Kambelovac i opet Split) već tradicionalno okuplja veslačice i veslače iz svih klubova Dalmacije, te naše prijatelje iz V.K. „RAMA“ iz BiH. Ove je godine konkurencija bila pojačana nastupima nekoliko posada iz Rijeke i Zagreba koje su svoje reprezentativne ambicije željele provjeriti na regatnoj stazi u uvali Spinut. Po za veslanje povoljnim meteo-uvjetima, od 9 do 13 sati, 45 veslačica i 248 veslača natjecalo se u ukupno 37 utrka i 28 disciplina. Među njima se našla i mala ekspedicija iz Šibenika, na žalost znatno prorijeđena aktualnim učestalim virozama. Evo i plasmana krkašica i krkaša.

-          Franka Zorčić: od Franke smo očekivali da pokaže kako je lanjska nezgoda na Hrvatskom veslačkom prvenstvu odavno zaboravljena, a to smo od te ozbiljne i vrijedne cure i dočekali – bila je uvjerljivo prva u kadetskom samcu! Treba dodati da Franka ne živi baš u samom Šibeniku nego na trening putuje iz Danila što nije baš lako, ali ujedno puno govori o  odgoju, karakteru i radišnosti pa stoga još više bravo za nju!

-          Filip Gligić i Mario Budimir: dva uistinu izvrsna momka, vrijedni i radišni kao što im je vrijedna i radišna mlađa kolegica Franka. Od njih se nadamo da će ove godine pokucati na vrata izborne vrste, ali ne u dvojcu na pariće u kojem su osvojili drugo mjesto iza sjajne posade HVK „Mornar“.  

-         Max Doodney: „Max će u narednim godinama voditi naše posade do zlata.“ – rekao nam je trener Krasić promatrajući završnicu utrke kadeta u kojoj je naš Max osvojio drugo mjesto iza (trenutno) puno jačeg vršnjaka iz HVK „Mornar“.  Trener je dodao da mu je posebno žao što u Splitu nisu mogli zaveslati vrlo perspektivni Franko Dobra i Duje Garma.

-         Sara Slugan i Marta Budimir: srebro u disciplini dvojca na pariće za mlađe juniorke. Radi se o lanjskim kadetskim doprvakinjama RH koje imaju dobru tehniku, sada godinu starijim. Kao mlađe juniorke od ove godine pa nadalje trebaju odveslati 2000 metara, umjesto lanjskih 1000. Marta odlično prati Saru, cure znaju veslati… još samo da je zaveslaj malo jači i to bi bilo to!

-    Šime Slavica: treći u drugoj utrci kadeta! „Šteta je što nije baš čest na treninzima, a mogao bi biti dobar…“ – riječi su gorespomenutog trenera Krasića. Šteta, kažemo i mi jer Šime ima „ono nešto“ čemu u narednim godinama treba „samo“ pridodati dobar rad!

-     Matej Krnić i Roko Rupić: treći u disciplini dvojca na pariće za mlađe juniore. Od Mateja i Roka se očekuje da u ovoj i idućim godinama dadu značajan doprinos reputaciji Kluba čiji dres nose, svakako puno veći negoli je to bilo u subotnjoj utrci u Splitu. Oni znaju i mogu, a kao i ostali u Klubu imaju sve što je potrebno za sportski napredak.  Oporavak od bolesti i povratak u čamac vrijednih i pouzdanih Tonija Poduriljka i Filipa Matešića značajno će pojačati Krku u uzrastu mlađih juniora.

-      Pjero Šare: četvrti u samcu za starije juniore. Pjero je momak koji će i iduće godine veslati u uzrastu juniora, a koji se ove godine još ne može sasvim ravnopravno nositi s godinu starijim konkurentima. Kada smo već gore spominjali odsutne vrijedi i u uzrastu juniora napomenuti da se željno očekuje povratak u čamac Mate i Ane Papak.

Iduća regata za popularni Kup održat će se u Šibeniku 28. ožujka, na regatnoj stazi u Zatonu, pa stoga već sada pozivamo sve zainteresirane do posjete natjecanje mladih u sportu koji je Hrvatskoj donio toliko svjetskih i olimpijskih medalja.

Na kraju ovog izviješća ne bi bilo pristojno propustiti priliku za zahvaliti OKK „Dražen Petrović“ na posuđenom kombi-vozilu!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"