VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Hrvatski veslači na Svjetskom prvenstvu u Japanu
01.08.2019 23:26:54   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kad se napiše 東京,  to prosječnom europskom čitatelju ne znači mnogo…. prvi znak znači “istočni”, a drugi “glavni grad”, a zapravo radi se o japanskoj inačici naziva Tokio.


Na pitanje zbog čega ovakav uvod odgovor je jednostavan: u glavnom gradu Japana, od 07. do 11. kolovoza održat će se Svjetsko veslačko prvenstvo za juniorke i juniore, a na navedenom skupu najboljih mladih veslačica i veslača Svijeta šibenska „Krka“ u sastavu reprezentativnog osmerca imat će čak 4 predstavnika: veslače Lovru Klarina, Nina Perišića i Jerka Radovčića,  te Milana Radečića u ulozi  trenera 

Prošli vikend iskoristili smo za posjet posadi koja je svoje završne pripreme obavila u Zagrebu na bivšoj regatnoj stazi Jarun. O očekivanjima smo porazgovarali s momcima, trenerom, a tu blizu prateći svaki trening bio je i izbornik gosp. Darko Mikšić. Odmah kažimo da navod o „bivšoj regatnoj stazi Jarun“ nije slučajan jer je ovoga srpnja jezero preplavljeno lopočima u tolikoj mjeri da više liči na Bogomdano carstvo za žabe, umjesto na objekt namijenjen sportu. Međutim, ima u tom lošem i nešto dobroga – lopoča koji smetaju brzini čamca na Jarunu, na stazi „Sea Forest Waterway“ u Tokiju sigurno neće biti pa će oslobođen zapreka čamac ploviti brže, a veslačima i kormilaru biti će puno lakše. 

Posadu osmerca čine slijedeći momci: 

  • štrokerski par su 18-godišnjaci Jerko Radovčić („Krka“) i Luka Markulinčić („Istra“), obojica srednjoškolci koje na jesen očekuje nastavak školovanja u 4. razredu s tim da se Jere školuje za zvanje elektroničara, a Luka geodeta. Jere je do sada 3 puta bio prvak RH, a najveći mu je uspjeh lanjsko osmo mjesto na Svijetu u četvercu „sa“, dok je Luka bio 5 X prvak RH, a svojim najvećim sportskim uspjehom smatra ovogodišnje četvrto mjesto u osmercu na Europskom prvenstvu; 

  • bateriju (čitaj: motor) čine: Nino Perišić („Krka“), Mislav Đomlija („Jarun“), Bruno Majić („Gusar“) i Niko Morović („Trešnjevka“). Nino je 18. godišnjak, jednako kao i Mislav i Bruno, dok je Niko godinu mlađi. Nino je maturant Tehničke škole u Šibeniku (računalni tehničar za strojarstvo) koji je do sada bio čak 8 puta prvak RH,, a svojim najvećim sportskim uspjehom smatra osvajanje naslova prvaka RH u osmercu 2016. godine. Mislav će na jesen u četvrti razred V Gimnazije u Zagrebu (prirodoslovno-matematički smjer), do sada je jednom bio prvak RH, a najviše se radovao osmom mjestu na lanjskom SP-u u četvercu „sa“. Bruno pohađa smjer „nautičar“ na Srednjoj pomorskoj školi u Splitu, 6 puta je bio prvak RH, a najvećim uspjehom smatra ulazak u sastav osmerca za ovogodišnje SP. Niko je  učenik MIOC-a  u Zagrebu, a najvećim uspjehom smatra isto što i Bruno. 

  • na vrhu čamca su, kao što to mora biti, dva brzanca Viktor Pujas („Trešnjevka“) i Lovre Klarin („Krka). Viktor pohađa Sportsku gimnaziju u Zagrebu, a odlazak u Tokio mu je najveća nagrada za ono što je do sada uradio u veslanju. Lovre je maturant (čuvene) šibenske Gimnazije koji je do sada 2X bio prvak RH, a za nastup u Tokiju smatra isto kao i kolega mu Viktor. 

  • odgovornu ulogu kormilara osmerca ima Denis Capan, momak iz O.Š „Bartol Kašić“ iz Zagreba. Denis je lani bio osmi na SP u Češkoj kao kormilar četverca „sa“, a ove godine je na Europskom prvenstvu u Njemačkoj s osmercem osvojio četvrto mjesto. Unatoč navedenim rezultatima koji su s obzirom na snagu (čitaj: raširenost) svjetskog veslanja i te kako vrijedni i Denis, baš kao i Bruno, Niko, Viktor i Lovre, svojim najvećim sportskim postignućem smatra ovogodišnji odlazak u Japan. 

Tijekom razgovora momke smo pitali i kakvom se plasmanu nadaju na SP-u. Tada još nisu znali tko će im sve biti konkurenti (Kina, Mađarska, Njemačka, Poljska, SAD i Velika Britanija). Odgovori su vrlo zanimljivi, a kretali su se u širokom rasponu od osvajanja jedna od medalja (Bruno i Viktor), preko opreznih „Ulazak u veliko (A) finale (Nino, Mislav, Jere i Niko), do vrlo opreznih „Nadam se dobrim trkama“ (Luka) i „Dati sve od sebe pa kako bude!“ (Lovre).  

Kad smo o očekivanjima pitali trenera Mimu rekao je kako je posada i na Perući i u Zagrebu radila uistinu izvrsno. Unatoč napornim treninzima (posada je u 10-ak dana na Perući ukupno izgubila 22 kilograma) nije bilo problema bilo kakve prirode. Čamac kojeg će koristiti u utrkama nije onaj u kojem su trenirali već je posuđen od domaćina što unosi nemalu dozu zebnje što će ih dočekati u Japanu. Ukoliko čamac bude kvalitetan kao što je obećano Mime je umjereni optimist koji se nada rezultatu bržem od B-norme (5:48), te ulasku osmerca u A-finale što bi bio još jedan u nizu uspjeha CRO-veslanja. Želja mu je da posada na stazi pokaže kako su u nju opravdano uložena (velika) sredstva za odlazak na drugu stranu Globusa! 

Na kraju, ali također jako važno, recimo da će osim osmerca na put u Tokio i dvojac bez kormilara u sastavu Ivan Vuković i Karlo Borković (obojica „Gusar“) koji svoje završne pripreme nisu obavljali u Zagrebu. Pouzdano znamo to je iznimno kvalitetan dvojac od kojeg očekujemo najmanje ulazak u A-finale! 

Na put se kreće u petak drugog dana kolovoza na liniji Zagreb – Dubai (u pauzi između letova u povratku momci se već vesele izletu u glavni grad Emirata i fotografiranju ispod Burj Al Arab) – Tokio, a mi svim putnicima poželimo sretan put i uspješne nastupe na stazi na kojoj će iduće godine (nadamo se) na Igrama XXXII Olimpijade nastupiti barem 3 hrvatske posade! Neka rezultati juniora budu dobar uvod u ono što očekujemo od naših momaka i djevojaka na Igrama! 


Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"