VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
29. Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i mlađe uzraste
08.07.2019 23:58:08   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kao što je već najavljeno proteklog vikenda u Zagrebu se održalo 29. Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i mlađe uzraste.


Na tom najznačajnijem domaćem natjecanju za koje se veslačice i veslači pripremaju dugo i marljivo svatko se nada medalji kao kruni cjelogodišnjeg rada. Svaki hrvatski veslački klub u Zagreb je poslao najbolje posade kojima raspolaže pa tako i „Krka“. Tako se među 332 prijavljene posade našlo i njih 11 iz Šibenika. Niže možete saznati njihove plasmane i (usput) pročitati impresije vezane uz te plasmane.

-          Jerko Radovčić i Nino Perišić: zlato u dvojcu na pariće za starije juniore! Njihov nastup najbolje će opisati tri riječi: sigurni, uvjerljivi i dominantni, uz važnu napomenu da su rezultatom postignutim u petak u eliminacijama šokirali i one koji su mislili da znaju sve o aktualnom trenutku hrvatskog veslanja! Naime, u fair-uvjetima (bonaca) stazu su prevalili u vremenu 6:32:33 što je rezultat koji bi im na Svjetskom prvenstvu jamčio borbu za medalje! Dovoljno je reći da su najbližeg suparnika, izvrstan dubl V.K. „Trešnjevka“ inače kolege i prijatelje iz reprezentacije, ostavili iza sebe za više od 15 sekundi! U A-finalu bili su opet uvjerljivi, doduše nisu išli tako brzo, ali svejedno – pokazali su strašan potencijal koji u narednim godinama treba oplemeniti i potvrditi.

-          Kristijan Papak, Jerko Radovčić, Nino Perišić i Lovre Klarin: zlato u četvercu na pariće za starije juniore! Od nastupa ove posade očekivali smo medalju, ali u svjetski jakom veslanju kao što je ono u Hrvatskoj među drugim jakim posadama treba se moći izboriti za očekivano. Od konkurencije najviše smo se (opet) pribojavali momaka iz V.K. „Trešnjevka“, ali i tradicionalno brzog četverca HVK „Mornar“ iz Splita. Bilo nam je iznenađenje vidjeti da je trener Radečić odgovornu ulogu štrokera povjerio Kristijanu jer je taj vrijedni momak par dana prije polaska u Zagreb bio (po tko zna koji put ove godine) bolestan. Međutim, unatoč žestokim napadima Trešnjevčana, Kiki je, uz moćnu potporu iza svojih leđa (čitaj: Jere, Nina i Lovre), posadu doveo do željenog cilja – još jedne zlatne medalje za Krku!

-          Marta Budimir i Sara Slugan: srebro u dvojcu na pariće za kadetkinje! Što reći osim bravo cure! U uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici u kojoj su mogle biti i druge i četvrte uspjele su se oduprijeti napadima konkurencije i u cilj uploviti kao drugoplasirane. Tjelesno snažniju posadu V.K. „Jadran“ Zadar ovog puta nisu mogle pobijediti, ali vrijeme radi za njih pa stoga još jednom bravo!

-          Ana Papak: srebro u samcu za lake juniorke! U kvalifikacijama prva u svojoj skupini, u A-finalu druga. Ovog puta brža od nje bila je djevojka iz HAVK „Mladost“ iz Zagreba, ali (kao što je rekao trener Krasić) – naša Ana se poslije povrede „zarađene“ na tjelesnom u školi sigurno vraća! Stoga i za nju: bravo Ana!

-          Lovre Klarin i Kristijan Papak: srebro u dvojcu bez kormilara za starije juniore! Kao što pažljiv čitatelj ovih redaka može zaključiti Kiki i Lovre su na Prvenstvu veslali i scull i rimen disciplinu što bi i bez Kikijeve bolesti bilo vrlo zahtjevno, a ovako je bilo još zahtjevnije. Ipak, izdržali su,  te se u danim okolnostima ovo srebro može smatrati lijepim uspjehom!

-          Filip Gligić: šesti u A-finalu samaca za mlađe juniore. Tom vrijednom momku možemo samo čestitati jer se kao laki veslač uopće plasirao u željeno A-finale među puno težim i snažnijim vršnjacima. Bravo i za Filipa i palac gore za primjer dobrog i redovnog rada koji svojim vršnjacima i mlađima daje u Klubu!

-          Matej Krnić: šesti u A-finalu za starije kadete. Što se tiče Mateja prisjetili smo se poslovice koja kaže da vrč ide na vodu dok se ne razbije. Taj pristojni i tihi momak veliki je potencijal: zna veslati i ima jako dobre tjelesne predispozicije, ali on jednostavno mora znati da se bez rada u veslanju ne može uspjeti. Možda je to moguće u nekim drugim djelatnostima, ali u veslanju sigurno ne. Kroz Klub je, na žalost, prošlo podosta onih koji su obećavali puno, a dali malo. Zajednički nazivnik svima takvima je neredovito treniranje. Lani, uz jednako malo rada, prvak, ove godine šesti i na njemu je odluka hoće li se ozbiljno uhvatiti treninga kojeg su se uhvatili njegovi vršnjaci - barem onih petorica koji su ovog puta u A-finalu bili brži.

-          Toni Poduriljko i Roko Rupić: treći u B-finalu u disciplini dvojac na pariće za starije kadete.

-          Frane Papak: četvrti u B-finalu za mlađe kadete.

-          Filip Matešić i Pjero Šare: nisu uspjeli proći kvalifikacije u dvojcu na pariće za mlađe juniore.

-          Franka Zorčić: bez plasmana u samcu za starije kadetkinje. Umjesto osvajanja potajno očekivane medalje Frankino je veslo na Jarunu zapelo za lopoč zbog čega se prevrnula pa nije uspjela proći eliminacije.

Dakle, u vrućem Zagrebu krkašice i krkaši osvojile/i su 5 medalja i to dvije zlatne i tri srebrno što je lijep plijen s kojim se naše cure i momci vratili u Šibenik. Međutim, osim osvajačima medalja valja čestitati baš svim članovima/članicama šibenskih armova na pokazanoj borbenosti i primjernom ponašanju.  Reprezentativce Nina, Jerka i Lovru očekuje „ljetovanje“ tijekom dugog vrućeg srpnja u kampu na Perući tijekom kojeg će se nastojati što bolje pripremiti za nastup na dugo očekivanom juniorskom SP u Tokiju. Trener posade je naš Mime (Radečić), a u Japan se putuje početkom kolovoza. Tokio će tako postati još jedna točka na Globusu koju će članovi Krke s ponosom moći označiti i pri tome reći „… i tamo smo veslali!“ 

Na kraju, ali ne i najmanje važno: hvala OKK “D. Petrović” i gosp. Josipu Milakoviću na posuđenom kombiju bez kojeg bi put u Zagreb bio puno kompliciraniji i skuplji. 

Aspiriniks


  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"