VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Krkaši u Minhenu
06.05.2019 22:36:29   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kao i ranijih godina i ove godine su početkom svibnja Krkini veslači u dresu izborne vrste sudjelovali na „INTERNATIONALE DRV-JUNIOREN-REGATTA“ u Minhenu.


Radi se, ako ne o najjačoj, onda svakako jednoj od tri najjače svjetske regate za veslače juniore, regati na kojoj se s puno pouzdanja može ocijeniti koliko vrijedi pojedina posada u međunarodnim okvirima. Uvijek kažemo da se u malom hrvatskom „bunaru“ svaka žaba može razmetati, ali kad se iziđe izvan granica Lijepe naše onda često kreket prestaje i ostaje u najmanju ruku zbunjenost. Budući da su i ove godine ambicije mladih šibenskih veslača usmjerene prvenstveno na dokazivanje vrijednost upravo na međunarodnoj pozornici bilo je vrlo zanimljivo za vidjeti koliko su zapravo brzi (naravno zajedno s kolegama iz reprezentacije) izvan nacionalnih okvira.

Prvi test su polagali prije tri tjedna na regati „CROATIA OPEN 2019“ u srazu s Austrijancima, Estoncima, Slovencima, Srbima, Talijanima, Turcima… i položili ga vrlo dobro. Međutim, veslanje na Olympia-Regattastrecke München uvijek je stepenica više koja traži dodatni napor. Tu dođe puno jakih posada u prvom redu iz Njemačke i Velike Britanije koje su često najbolji reperi za vidjeti koliko trenutno vrijediš. Naravno, tu su, ali u manjem broju i uvijek jaki Česi i Poljaci, egzotični Japanci koji vrlo brzo napreduju, kao i mnogi drugi. Uglavnom, i ove godine u Minhen je došlo preko tisuću veslačica i veslača iz 15-ak zemalja diljem Svijeta i bilo je zanimljivo za vidjeti kako će se u tom međunarodnom kolopletu snaći naši.

Nakon kratkih priprema u Zagrebu trener Radečić je u glavni grad Bavarske poveo četverac „bez“ u sastavu Jerko Radovčić, Lovre Klarin, Mislav Đomlija i Viktor Pujas. Bio je tu, kao pričuva osmercu, još i naš Kristijan Papak koji se isključivo zbog čestih razbolijevanja ove zime nije uspio izboriti za sastav posade, ali je stalno tu s reprezentacijom. U drugom četvercu kojeg je vodio Davor Radović trener V.K. „Jadran“ Rijeka sjedili su uz našeg Nina Perišića još i Mateo Stojšić, Luka Markulinčić i Niko Morović. Prvog dana Regate veslali su se četverci kojih je bilo prijavljeno ukupno (čak) 18 na temelju kojeg broja su formirane tri skupine po 6 posada. Za ulazak u A-finale trebalo je izboriti jedno od prva dva mjesta. U jutarnjim kvalifikacijama Jere & Co. uspjeli su u cilj ući kao drugoplasirani, što (za malo) nije uspjelo posadi u kojoj je veslao Nino. U A-finalu Jere i njegovi, po velikoj hladnoći i vjetru, nisu se baš snašli, te su se proveli kao bosi po trnju. Bili su šesti s velikim zaostatkom, dok je Nino s „svojim“ četvercem bio uvjerljivo prvi u B-finalu.

Ipak, valja reći da nam plasmani četveraca nisu bili u prvom planu jer je pravi cilj puta u Njemačku bio zajednički nastup momaka iz oba četverca u osmercu. Treba odmah reći da su prije nastupa na Regati u osmerac zajedno sjeli ukupno tri puta, te da se moglo tek pretpostaviti da na olimpijskoj stazi mladi Hrvati neće biti samo vreća za nabijanje. Uostalom njih 6 (uključivši i kormilara Denisa) ima iskustva s lanjskih najvećih natjecanja, a ove godine nisu slabiji nego lani. Osmeraca je bilo prijavljeno 12 i to čak 7 kombiniranih posada iz Njemačke, dvije posade Češke, te po jedna posada iz Hrvatske, Velike Britanije i Poljske. Od njih su formirane dvije kvalifikacijske skupine i trebalo je biti treći da bi se ušlo u A-finale. U jutarnjoj kvalifikacijskoj utrci CRO-osmerac bio je uistinu izvrstan: bili su drugi u svojoj skupini, s vremenom boljim od pobjednika druge kvalifikacijske utrke i još su uz to u borbi za drugo mjesto pobijedili posadu Velike Britanije, te za dvije dužine čamca iza sebe ostavili posadu Poljske. S nestrpljenjem smo očekivali nedjeljno popodne i šlager natjecanja – finalnu utrku osmeraca. Umjesto utrke, na žalost, dočekali smo snježnu vijavicu u kojoj su se osmerci borili u nejednakim uvjetima – oni koji su bili bliži obali suprotnoj tribinama bili su u povoljnijem položaju. Naši su tako veslajući u petoj stazi u cilj ušli kao peti s zaostatkom od 8 sekundi iza pobjednika (Njemačka), dok su za Britancima (drugi) i drugom posadom Njemačke (treći) zaostali za 4,77 odnosno 3,23 sekunde. Momcima nemamo što zamjeriti – borili su se koliko god su mogli, bilo nam je teško gledati ih u gro-planu na diplayu računala (Regata se prenosila on-line) kako se muče među pahuljama pogureni pod udarima vjetra jer baš je najveće nevrijeme bilo za vrijeme trke osmeraca. Međutim, veslanje je sport u prirodi pa se treba koliko god je to moguće snaći i u takvim uvjetima!

Trenera Radečića i njegovih 8+1 momaka za dva tjedna očekuje prvi od dva najvažnija međunarodna ispita ove godine – Europsko prvenstvo u Essenu (Njemačka). Tamo se, ako bude sreće, nadamo borbi za medalju! U Minhenu se već pokazalo da su naši bolji od osmeraca Češke i Poljske, ali bit će teško jer će, osim super jakih Nijemaca, na EP sigurno doći još i Rumunji, Talijani, Rusi, Mađari, Ukrajinci, Francuzi, Nizozemci… a svi najviše žele medalju baš u kraljevskoj disciplini - osmercu!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"