VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Krkin juniorski četverac treći među seniorima
30.04.2019 13:20:39   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Sjajnom utrkom 6 osmeraca završeno je 29. Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane (HVP).


Valja reći da je i ove godine HVP, isključivo zbog potreba seniorske izborne vrste, razdvojeno od istog natjecanja za juniore i mlađe kategorije. Inače, datum održavanja ovog Natjecanja, kao i njegov format (odvojeno, ili seniori zajedno s mlađima), već godinama izazivaju prijepore u veslačkoj zajednici. Otprilike pola klubova (među kojima i „Krka“) smatra da bi bilo najbolje da se i juniori i seniori nađu zajedno na jednom natjecanju koje bi se održavalo u rujnu, dio klubova je za odvajanje, a dio nema posebno izražen stav. Međutim, kako su rezultati seniora u svakom sportu najvažniji tako se i po ovom pitanju zajednica odlukom Izvršnog odbora priklonila postojećem rješenju, a sve kako bi seniori nakon svog svjetskog prvenstva imali dovoljno vremena za oporavak prije priprema za narednu sezonu. Naravno, treba li uopće reći da se ove godine na SP u Austriji (od 25.08. do 01.09.) „vade vize“ za Olimpijske igre u Tokiju. Izboriti što više mjesta za nastup na Igrama cilj je svake veslačke federacije u Svijetu, pa tako i HVS-a, pa je razumljivo da je ostvarenju tog cilja sve podređeno! Sportski trialsi su uvijek nemilosrdni, a posebno u  sportu „na štopericu“ poput veslanja.

No, vratimo se netom završenom natjecanju na kojem je, nakon podosta godina, bila zastupljena šibenska „Krka“ posadom četverca u sastavu Jerko Radovčić, Lovre Klarin, Nino Perišić, Kristijan Papak s Sarom Slugan kao kormilarkom. Inače, momci i Sara, predvođeni trenerom Radečićem, u Zagreb su pošli (bolje reći pobjegli od juga) u petak 26. travnja kako bi napokon u miru mogli odraditi nekoliko treninga na vodi. U konkurenciji četverca „sa“ bilo je prijavljeno 7 posada, među kojima su se isticale posade iz V.K. „IKTUS“ Osijek (braća Lončarić, David Šain, Ivan Ante Grgić) i zagrebačke HAVK „Mladost“ s braćom Sinković u sastavu. Bili su tu još i momci iz VK „Zagreb“, V.K. „Jadran“-Zadar, V.K. „Trešnjevka“ i još jedna (druga) posada HAVK „Mladost“. Prije početka utrke saznali smo da su Sinkovići odustali od nastupa u ovoj disciplini, a na samom početku, osim da će Jerko & Co. dati sve od sebe, nismo znali bilo što više. Znalo se da su se odustajanjem Sinkovića Osječani prometnuli u prvog favorita, a tko će zauzeti koje mjesto u poretku teško se moglo pretpostaviti. Za ilustrirati tremu prija nastupa: prije same trke pitali smo Saru koja je, ležeći u stisnutom kormilarskom prostoru, na sebi imala majicu kratkih rukava treba li joj još nešto za odjenuti. „Ma kakvi… meni je vruće!“ odgovorila nam je napuštajući ponton s svojom ekipom. Pola sata kasnije, kad je utrka krenula, sve je izgledalo sjajno: mladi krkaši su bili najbrži na startu i vodili neko vrijeme, potom su momci iz Iktusa preuzeli prvo mjesto, a naši su na pola staze bili otprilike dužinu ispred posada Trešnjevke i Zagreba koje su se borile za treće mjesto. Na ulasku u zadnjih 500 metara naši su još bili drugi, ali sad pod velikim pritiskom Trešnjevke. U samom finišu utrke Trešnjevka preuzima srebrnu poziciju, a naši spašavaju živu glavu od naleta seniora iz V.K. „Zagreb“ i osvajaju broncu! Na kraju bilo nam je žao neobranjenog srebra, ali prevladalo je zadovoljstvo utemeljeno u činjenici da su Mimini dečki dali sve od sebe. Čestitamo im na brončanoj medalji uz napomenu da su u opisanoj utrci bili jedina potpuno juniorska posada, a nije na odmet napomenuti da su veslali u čamcu starom 20 godina koji je, unatoč pažljivom održavanju, već poprilično nepodesan za postizanje željenih brzina. Upravo zbog ovog zadnjeg i 2017. i 2018. radi nastupa na EP i SP posuđivali smo čamac od prijatelja iz HVK „Gusar“!

Ovaj osvrt počeli smo rečenicom o sjajnoj utrci šest seniorskih osmeraca u kojoj niti baba Vanga prije početka ne bi znala proreći pobjednika. Mi smo tipovali na osmerac „V.K. „Croatia“ s “našim“ štrokerom Lukom Gojanovićem-Rakićem, u osmercu Mladosti su sjedili fascinantni Sinkovići zbog čega je veći dio auditorija davao prednost upravo toj posadi. Utrka je bila vrlo izjednačena o čemu najbolje govori podatak da su prve tri posade u cilj ušle u jednoj dužini čamca, a niti mladići iz Gusara na četvrtom mjestu uopće nisu bili daleko na čemu i njima čestitamo. Na kraju prva „Mladost“, druga „Trešnjevka“, a treća „Croatia“ i sve to u dvije male-velike sekunde! Valja reći da je ovu utrku malim dijelom obilježio neobičan incident – naime, djevojka zadužena za najave utrka i obavijesti o trenutnim plasmanima posada na stazi, toliko se zanijela zapaljivom atmosferom kakvu može stvoriti samo bitka među osmercima, da je u jednom trenutku uz pomoć službenog mikrofona počela bodriti posadu Trešnjevke!!! Na ovo je, po izlasku iz čamca s pravom ljutito (verbalno) reagirao Martin Sinković, inače poznat kao izuzetno pošten i korektan sportaš! Martina smo sasvim razumjeli: u trci ti je teško, protivnici te pritišću, a iz razglasa duž staze čuješ navijanje za sportskog suparnika! Tko se na to ne bi naljutio?!

U svakom slučaju za seniorsko HVP zavjesa je pala. Mime i četiri njegova mušketira ostali su u Zagrebu pripremati se za nastup na najjačoj svjetskoj juniorskoj regati, onoj u Minhenu, koja se održava idući vikend. U Minhen se ide (ponovno) isprobati varijante za nastup na EP u Essenu, situacija je sad već ozbiljna i nakon Minhena ni za koga više neće biti nove šanse jer će samo oni najbolji ići u Njemačku. Nadamo se da će među najboljima biti i mladi krkaši!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"