VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Croatia Open 2019.
15.04.2019 12:14:36   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Proteklog vikenda u Zagrebu je održana jedna od najjačih europskih juniorskih regata „Croatia Open 2019“ na kojoj je sudjelovao, kao i svake godine, ogroman broj posada.


Dakako najviše ih je bilo iz Hrvatske, a sudjelovale su u znatnom broju i posade iz Austrije, Estonije, Italije, Njemačke, Turske, Slovenije  i Srbije… U vatru jake konkurencije Milan Radečić, glavni trener V.K. „Krka“, poslao je juniore Jerka Radovčića i Lovru Klarina u dvojcu bez kormilara (26), Nina Perišića u skifu (58), mlađeg juniora Filipa Gligića u skifu (40), te kadetkinje Saru Slugan i Martu Budimir u dvojcu na pariće (17) i skifovima (39). Brojke u zagradama označavaju broj prijavljenih posada iz kojeg se najbolje vidi koliko se trebalo namučiti za dosegnuti dobar plasman. 

Odmah recimo da su se krkašice i krkaši iz Zagreba vratili s naizgled mršavim ulovom: samo su cure u dvojcu osvojile brončanu medalju na čemu im čestitamo! Međutim, valja odmah reći da je Nino Perišić u subotu, prvog dana Regate, pobijedio u svojoj skupini kvalifikacija, ali se nije uspio plasirati u A-finale u koje su se skifisti uvrštavali ovisno o postignutim vremenima u svakoj skupini. Međutim, usprkos plasmanu (tek) u B-finale Nino je opet pokazao da je nedvojbeno najbolji hrvatski mladi skifist. Dodajmo da je Nino jedini hrvatski veslač koji trenira scull, a u biti se priprema za rimen disciplinu. Koliko je zahtjevno prelaziti iz skifa u četverac „bez“ neupućeni mogu pitati braću Sinković! Što se Jerka i Lovre tiče valja podsjetiti da se radi o dvojici rekonvalescenata nakon povreda i bolesti koje su iziskivale i boravak u bolnici. U subotu su veslali dvojac i plasirali se, kao i Nino, u B-finale. Po okončanju svih utrka u dvojcima postalo je jasno da su njih dvojica, trenutno, treći CRO-juniorski dvojac. Za sada bolji od njih su uistinu izvrsni mladići iz splitskog Gusara, te kombinacija „Istra“ Pula i „Jadran“ Rijeka. Filip Gligić je sve do zadnjih 300 metara svoje kvalifikacijske utrke veslao jako dobro, a onda se nije uspio proraditi na većem broju zaveslaja zbog čega su mu sportski suparnici pobjegli u samom finišu. 

Nedjelju, drugi dan Natjecanja, dočekali smo s nestrpljenjem jer su Jerko i Lovre trebali zaveslati u kombiniranoj posadi s kolegama iz Zagreba, dok je Nino sjeo u drugi četverac s kolegama iz Pule, Rijeke i Zagreba. Najprije je dobrim veslanjem u kvalifikacijama trebalo izboriti A-finale što je objema posadama u kojima su sjedili krkaši pošlo za veslom. Za pojasniti o kakvoj konkurenciji se radilo treba reći da sito kvalifikacija nisu prošli jako kvalitetni četverci reprezentacija Turske i Slovenije! Potom je u 15,25 sati uslijedio start A-finala četveraca koje se pokazalo kao iznimno uzbudljiva i dramatična utrka u kojoj se skoro do samog kraja nije znalo tko će biti pobjednik! Takve izjednačenosti nisu se mogli sjetiti niti stariji pratitelji Regate. U svakom slučaju posade u kojim su veslali naši momci plasirale su se na četvrto (Jerko i Lovre) i peto (Nino) mjesto, a razlika između osvajača medalja i petoplasiranog bila je oko 2 sekunde! Ovakvi plasmani, ali i prikazana kvaliteta veslanja obećavaju da bi Hrvatska mogla opet na međunarodnoj sceni imati respektabilan osmerac. Podsjetimo zadnju medalju na velikoj sceni u kraljevskoj disciplini za Hrvatsku je donio osmerac koji je 2013. godine nastupao na Europskom prvenstvu u Minsku (Bjelorusija). Tada je trener osmerca bio naš Mime (Radečić, op.p.), a štrokerski par činili su krkaši Jakov Bumbak i Antonio Čoga. Da li je neskromno reći da se na EP-u koje će se ove godine krajem svibnja održati u Essenu (Njemačka) nadamo reprizi tog sjajnog događaja?! 

Na kraju istaknimo samo jednu impresiju koja nam se ponavlja u zadnjih nekoliko godina: nekad prilično nejake veslačke posade Turske sad su postale izuzetno ozbiljan takmac na međunarodnoj sceni! Vidjeti kako je država Turska uspjela uskladiti školske obveze svojih mladića i cura s njihovim sportskim stremljenjima pravi je izazov za ajme-majko hrvatski ne-sustav koji je bazira na entuzijazmu sportaša, njihovih roditelja, „ludosti“ članova uprava, te razumijevanju pojedinih profesora i ravnatelja! 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"