VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Druga regata za "Kup Dalmacije 2019."-Šibenik
25.03.2019 14:00:07   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Prekrasno subotnje jutro 23. ožujka 2019. godine više od 500 veslačica, veslača, trenera i ostalog pratećeg osoblja provelo je u šibenskom Zatonu natječući se na regati za „Kup Dalmacije 2019.


Za veslanje Bogom dani zaljev ugostio je više od 160 posada, a natjecateljice i natjecatelji raspoređeni u 25 disciplina stigli su u Zaton iz svih klubova Dalmacije, te iz Zagreba, s otoka Krka, kao i iz Bosne i Hercegovine (V.K. „Rama“). Natjecanje je počelo u 9 sati utrkom starijih kadetkinja u samcima, a završilo oko 13 sati 37. po redu utrkom mlađih juniora u dvojcima na pariće.  

Šibenska „Krka“ kao domaćin Natjecanja, koje već 20 godina ima svoje mjesto u službenom kalendaru Hrvatskog veslačkog saveza, na Regati je bila zastupljena s 26 veslačica i veslača, odnosno s 13 posada uz napomenu da rekonvalescenti Jerko Radovčić i Lovre Klarin nisu branili boje Kluba iz Doca. Ukoliko je to uopće važno recimo da su krkašice i krkaši osvojili ukupno 10 medalja (1-3-6), a tri puta su bili četvrti i jednom peti. Uvijek je lijepo navesti imena i prezimena onih koji su nosili, ili nose, Krkin dres pa evo onih koji su se na Regati borili za boje Kluba: 

  • Filip Gligić: prvo mjesto i zlatna medalja u samcu za mlađe juniore; 

  • drugo mjesto i srebrna medalja: Tonko Vukšić, Ivano Jurić, Roko Medić, Roko Juras i Noa Stošić (korm.)u četvercu GIG za kadete; Matej Krnić u samcu za starije kadete; te Ana Papak u samcu za juniorke; 

  • treće mjesto i brončana medalja: Mario Budimir i Mate Papak u dvojcu za starije juniore; Kristijan Papak u samcu za juniore; Sara Slugan i Marta Budimir u dvojcu na pariće za kadetkinje; Frane Papak i Toni Poduriljko u dvojcu na pariće za starije kadete; Roko Rupić u samcu za starije kadete; Toni Mladineo, Jakov Škugor, Pjero Šare i Lovre Matešić u četvercu na pariće za mlađe juniore; 

  • četvrto mjesto: Max Doodney i Franko Dobra u dvojcu na pariće za mlađe kadete; Nino Perišić u samcu za juniore; Paško Stipandžija i Josip Cigić u dvojcu bez kormilara za starije juniore;  

  • peto mjesto: Filip Matešić.

  • Za nastup na Regati su bili prijavljeni još i Šime  Slavica i Franka Zoričić, oboje u samcima za mlađe kadete/kadetkinje, ali nisu nastupili zbog bolesti! 

Kad već poimence spominjemo šibenske posade  istaknimo da su nas, uz standardno pouzdanog Filipa Gligića, oduševile naše (ovaj put brončane) kadetkinje Marta i Sara koje su nakon malo lošijeg starta u preostalom dijelu utrke pokazale da znaju, mogu i hoće, a od boljeg plasmana su ih dijelile desetinke! Zapravo, pohvale zaslužuju i svi ostali jer su se, posebno motivirani domaćom stazom i brojnim navijačima, svojski borili! Dodajmo da poznavatelje veslanja ne treba čuditi četvrto mjesto Nina Perišića u samcu – Nino je već poodavno koncentriran na što bolji nastup u sastavu reprezentativnog četverca „bez“. Trenirati scull disciplinu (skif), a znati da moraš biti najbolji u rimenu (četverac „bez“) nije ni malo jednostavno! 

Ukupni pobjednik Regate je HVK „Mornar“ iz Splita, dok je u Šibeniku, u vlasništvu V.K. „Krka“, ostao pehar zaslužen za najbolji nastup u kategoriji starijih kadeta! Lijepa pobjeda koja sama za sebe dovoljno govori o šibenskoj svići i novom ulju u njoj! 

Valja istaći da se Regata, koja je po broju sudionika uistinu zamašan sportski događaj, ne bi mogla organizirati bez pomoći donatora: „ŽIŽA“ d.o.o., „Centar za obrazovanje Šubićevac“, te naših tradicionalnih prijatelja iz NP „KRKA“ i „DALMARE“ d.o.o.! Hvala svima!  

Idući vikend naši reprezentativci Nino, Kiki, Lovre i Jerko idu u Zagreb na još jednu u nizu test-provjera, ali ovaj put na stazi od 2000 metara u okviru regate „Otvoreno prvenstvo Zagreba“. 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"