VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Još jedne pripreme veslača za novu sezonu
17.03.2019 21:59:17   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Proteklog tjedna, od četvrtka do nedjelje, u Skradinu se okupilo deset mladih veslača – kandidata za juniorsku nacionalnu izabranu vrstu koje su predvodila dva trenera.Među deset momaka svoje mjesto našli su članovi, već etabliranog, četverca bez kormilara u sastavu Mateo Stojšić („Jadran“ Rijeka), Luka Markulinčić („Istra“ Pula), Nino Perišić  („Krka“ Šibenik), te Karlo Borković („Gusar“ Split). Ovaj četverac, kao i lani, vodi trener V.K. Jadran“ Davor Radović. Što reći o ovoj posadi nego da puca od siline i samopouzdanja! Za njih vjerujemo da će biti naši važni aduti u borbi za medalju već u Essenu na Europskom prvenstvu za juniore, a za nadati se je da će imati važnu ulogu i na Svjetskom prvenstvu u Japanu.  

Vrijedi pri tome istaći kako vjerujemo da će Hrvatska, baš kao i lani na SP u Češkoj, imati još jednu vrlo dobru posadu sastavljenu od još nekoliko vrsnih rimen-veslača. 

Ostalih šest momaka su, kako sad stvari stoje, orijentirani prema nekoj od scull disciplina. Od skulera u Skradinu su četiri dana proveli krkaši Jerko Radovčić i Kristijan Papak, mornarevci  Goran Ćurin i Niko Anzulović, kaštelanin Luka Grbeša, te ovog puta jedini kontinentalac u skupini – trešnjevčanin Niko Morović iz Zagreba. Pripreme skulera vodio je Milan RadečićVrijedi posebno istaći, za Krku i izbornu vrstu sjajnu vijest, da se ozbiljnom treningu vratio štroker Jerko Radovčić. Sanirati trostruki prijelom noge u manje od dva mjeseca pravo je čudo, a još veće je čudo da Jere u tjelesnoj pripremi ne zaostaje previše za kolegama iz izborne vrste i gotovo je sigurno da će biti sasvim spreman za „klaonicu“ koja veslačice i veslače čeka na Europskom prvenstvu krajem svibnja kada se u samo dva dana veslaju najmanje četiri utrke od kojih je svaka „na nož“!  Usporedbe radi navedimo da se na Svjetskom prvenstvu isti broj utrka vesla u pet dana! 

Prema riječima obojice trenera pripreme su više nego uspjele, svakodnevno se odrađivala ruta od Skradina preko Prokljana pa sve do Šibenika i natrag, a bilo je i zanimljivih sparing utrka od Bilica do Guduće i obrnuto koje mladim veslačima uvijek podignu adrenalin, a trenerima služe za utvrđivanje trenutnih brzinskih odnosa među posadama.  

Iduće subote u Zatonu se održava II Regata za „Kup Dalmacije 2019.“ kojoj je domaćin šibenska „Krka“, a istovremeno će se na katu Hangara održati sjednica Vijeća Veslačkog saveza Dalmacije. Povodom organizacije Regate i sjednice Vijeća koristimo priliku zahvaliti tvrtki „ŽIŽA“ d.o.o., najmoprimcu kompleksa „Hangar“, koja je šibenskom i hrvatskom veslanju izuzetno vrijedna logistička potpora! 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"