VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
„CROATIA INDOOR 2019“ – Rijeka
11.02.2019. 10:41:32   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Riječki kompleks „Centar Zamet“ u subotu 09. veljače 2019. godine bio je središte veslačke Hrvatske.


Prvog dana drugog vikenda najkraćeg mjeseca u godini veslački klub „Jadran“, u prekrasnoj sportskoj dvorani navedenog Centra, ugostio je više od 500 veslačica i veslača, te zainteresiranih građana, koji su se željeli okušati u međunarodnoj utrci na veslačkim simulatorima – ergometrima na 2000 metara. Za sudjelovanje na navedenom događaju bilo  je prijavljeno ukupno 542 osobe, njih 486 je završilo utrku, dok je kraj njih 56 stavljena oznaka DNF (did not finished) koja je značila da nisu niti počeli, ili su počeli ali nisu izdržali do kraja. Istaknimo da su natjecanju pristupili i naši olimpijski zlatnici braća Martin i Valent Sinković koji ne samo da su mlađima pokazali „kako se to radi“ nego su ih aktivno bodrili da izdrže do kraja. Radi uspješnog odvijanja Natjecanja, koje je iz godine u godinu sve jače po broju sudionika, organizator je pripremio čak 30 ergometara! Sve sprave bile su kompjutorski povezane tako da je dupkom ispunjeno gledalište moglo na velikom zastoru u svakom trenutku vidjeti trenutni i završni poredak svakog natjecatelja/natjecateljice!

          Za one koji ne znaju treba navesti da je veslački ergometar jedna je od rijetkih fitness sprava koja omogućava da se u isto vrijeme razvija snagu cijelog tijela i funkcionalne sposobnosti (aerobni i anaerobni kapacitet). Na ergometru se aktivira 80% mišića, a opterećenje na veslanju se možete povećavati bez bojazni o povećanju sile udarca te se tako izbjegavaju ozljede koje se zbog te sile mogu pojaviti kao što to zna biti slučaj na trčanju. 

          U masi prijavljenih našla su se i četvorica mladih Krkaša pod vodstvom trenera Milana Radečića: Nino Perišić, Kristijan Papak, Lovre Klarin i Josip Cigić. Odmah recimo da su sva četvorica 18-godišnji juniori koji su svi do kraja izvukli ovaj izuzetno zahtjevan test psihičkih i tjelesnih sposobnosti.  Kako navijački narod najviše zanimaju rezultati valja istaći da je među 63 veslača-juniora kojima je na kraju utrke na displayu zasvijetlilo ono toliko željeno 0,00 naš Nino podijelio prvo mjesto s identičnim rezultatom s kolegom i prijateljem iz reprezentacije Karlom Borkovićem („Gusar“ Split) od 6:13:9. Lovre je bio 13. s rezultatom 6:30:2, Kiki 19. s 6:35:6, dok je Joso zauzeo 34. mjesto s 6:45:00. Veseli činjenica da su sva četvorica postigla svoje rekorde! Možemo samo pretpostaviti da bi rezultati bili još bolji da se natjecanje održavalo na otvorenom. Naime, najveći, a mogli bi reći i jedini, problem dvoranskog veslačkog natjecanja je činjenica da u pravilu nema dovoljno zraka za natjecatelje, a posebno ne za one koji dolaze na red pri kraju natjecanja kad je atmosferi već više ugljičnog dioksida, a ni zagrijani prostor baš ne pomaže. Valja pri tome podsjetiti da su juniori bili pretposljednja skupina na programu – veslali su nakon što je točno 322 veslačice/veslača odradilo svoje utrke!

          Zaključimo da smo nazočili natjecanju koje se jednom riječju može opisati kao „impresivno“! Sakupiti u dvorani toliko natjecatelja i gledatelja za veslanje nije uobičajen događaj, a još kad se uzme u obzir ljepota i funkcionalnost prostora u kojem se natjecanje odvijalo (Centar Zamet dobitnik je prestižne nagrade najpoznatijeg svjetskog arhitektonskog portala ArchAaily – proglašen je najboljim u kategoriji sportskih građevina „Building oft he Year 2009.“), onda je doživljaj potpun!

          Veslačice i veslače naše juniorske izborne vrste, kojoj Nino, Lovre i Kiki svakako pripadaju, sad očekuju pripreme u Skradinu i Zatonu, a onda i prve regate za koje su ergometarski rezultati samo pokazatelj što se može, ali to što se može u čamcu valja i pokazati! Valja reći da i „Krka“ i juniorska reprezentacija željno očekuju povratak u čamac štrokera Jerka Radovčića koji se oporavlja od trostrukog prijeloma noge!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"