VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Teška povreda Krkinog štrokera
06.01.2019 17:43:35   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kao što je već to bilo najavljeno juniorski veslači Krke, njih 10, zajedno s trenerima Radečićem i Krasićem, odmah početkom 2019. godine uputili su se u hostel „Nika“ - svoju staru bazu u Kranjskoj Gori radi obavljanja već uobičajenih zimskih priprema.


Budući da na sjeveru Slovenije ovih dana nema snijega jutarnji trening odrađuje se trčanjem na Vršič, a popodnevni na zasniježenoj langlauf stazi u obližnjem mjestu Rateče. Na žalost, baš tu u Ratečeu naš Jerko Radovčić, jedan od najboljih šibenskih, a time i hrvatskih juniorskih veslača, doživio je udes: za vrijeme obavljanja zadnjeg kruga na stazi peta skijaške cipele nije dobro ušla u svoj žlijeb na skiji zbog čega je Jerko pao i slomio desnu nogu. Pomoć mu je odmah na samom mjestu udesa pružio prof. Tomo Blažina trener V.K. „Trešnjevka“, koji je ujedno i kineziterapeut, potom je prevezen u (sjajno uređenu) Opću bolnicu u Jesenicama, a onda je naš trener Mime iste večeri sjeo u kombi da bi nešto prije 3 sata u noći narednog dana Jerko stigao u šibensku Bolnicu. Idućeg jutra je operiran i sad mu slijedi oporavak. 

Koliko su „Krka“ i CRO-veslanje izgubili ovom povredom ne treba niti govoriti jer je Jerko bio pouzdani štroker koji je trebao svoju posadu voditi na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se krajem svibnja održati u Essenu. U Njemačkoj smo, naime, s puno pouzdanja očekivali upuštanje u borbu za odličja, a i nastup na Svjetskom prvenstvu u Tokiju (kolovoz) ovime je doveden u pitanje. Naravno, kako neprilika u pravilu ne dolazi sama, već idućeg dana pri trčanju na Vršič još jedan naš reprezentativac Kristijan Papak osjetio je problem u gležnju zbog čega je propustio 2 dana priprema. Nadamo se da je s Kikijevom, ipak lakšom, ozljedom lista problema za „Krku“ ove godine zaključena i da naše veslačice i veslači više neće biti pacijenti niti jedne zdravstvene ustanove. 

Na kraju, ali ne i najmanje važno, treba istaknuti vrlo ljubazan prijem u Bolnici u Jesenicama, te ljubaznost i stručnost osoblja šibenske Bolnice. Jerka je operirao dr. Marin Vidošević, a za vrijeme puta iz Kranjske Gore u Šibenik na telefonskom kontaktu bio je bivši Krkin veslač dr. Andrija Baljkas. Hvala svima!

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"