VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Još jedan od velikih nije više s nama
27.10.2018 19:15:29   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju

U subotu 27. listopada nazočili smo u Vodicama tužnoj prigodi ispraćaja jednog od velikana hrvatskog veslanja i sporta uopće, prof. dr. sc. Nikole Čupina koji je davnih pedesetih godina prošlog stoljeća prve zaveslaje napravio u Krkinom dresu.


Još kao iznimno nadareni mladić  s mora se otisnuo put Save u Zagreb gdje je u dresu HAVK „Mladost“, a kasnije i kao sveučilišni profesor, ostvario impresivnu sportsku i znanstvenu karijeru. Kao sportaš bio je višestruki prvak bivše države, a najznačajniji međunarodni dometi su mu bili šesto mjesto u dvojcu bez kormilara na OI u Rimu 1960. godine, te brončana medalja na Europskom prvenstvu 1958. godine u posadi četverca „sa“ koju su još činili Anton Ivanković i Željko Plaščar iz Mladosti, te dva krkaša Paško Škarica i Ante Butković. Kao znanstvenik pok. Čupin objavio je brojne radove, a bio je i voditelj Katedre za električna postrojenja na FESB-u u Zagrebu.

Prof. Čupin kao sjajan veslač i iznimno uspješan znanstvenik predstavljao je ono najbolje što veslanje kao akademski sport može pružiti društvu i kao takav ostat će u trajnoj uspomeni kako svojim bližnjima, tako i nama poštovateljima njegova lika i djela. 

Aspiriniks


  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"