VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Krkaši paradno završili sezonu
23.09.2018. 23:57:57   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Kao što je to i najavljeno na Pagu je ovog vikenda bilo veslački živo.


Najprije je u subotu održano Finale Kupa Hrvatske u veslanju, da bi potom u nedjelju 15-ak veteranskih osmeraca zaveslalo od Zrća do samog grada Paga što je udaljenost od nekih 15-ak kilometara. Svaka čast na upornosti i hrabrosti, ali nećemo sad o starijoj gardi, već nam više pozornosti valja usmjeriti prema suboti i natjecanju za najbolje u finalu Kupa.

Odmah treba razjasniti o kakvom se natjecanju radi. Dakle, u Hrvatskoj se regionalna natjecanja odvijaju u okviru 2 kupa i to Kupa Dalmacije (koji okuplja klubove od Dubrovnika do Zadra) i Kupa „Miljenko Finderle“ (nazvan po preminulom veslačkom zaslužniku, okuplja klubove s kontinenta, te iz Istre i Hrvatskog primorja). Da bi stekle pravo natjecanja u finalu Kupa posade moraju biti plasirane među tri najbolje u „svom“ kupu. Tako se dolazi do finalista Kupa Hrvatske koji onda u međusobnom obračunu utvrđuju tko je najbolji.

Treneri Radečić i Krasić su na Pag poveli ukupno 10 momaka raspoređenih u 3 posade i to:

* četverac bez kormilara za juniore u sastavu: Jerko Radovčić, Kristijan Papak, Nino Perišić i Lovre Klarin;

* četverac bez kormilara za mlađe juniore u sastavu: Filip Gligić, Mate Papak, Mario Budimir i Bruno Petković;

* dvojac na pariće za kadete u kojem su veslali Matej Krnić i Filip Matešić.

Od naših posada prvi su na stazu ispod Velebita izišli juniori. S zanimanjem smo očekivali njihovu utrku jer su se u našem čamcu napokon ove godine našla tri reprezentativca (Jerko, Kristijan i Nino) zajedno pojačani Lovrom. Vjerovali smo da naša 4 mladića mogu pobijediti konkurentske posade na Pag pristigle iz Splita, Rijeke i Zagreba. Što smo htjeli to smo i dobili jer je šibenska četvorka vrlo sigurno i s nekih 6 sekundi prednosti pobijedila drugoplasiranu posadu HVK „Gusar“ iz Splita, dok su broncu uzeli stasiti Riječani. Ovu pobjedu valja uzeti kao iznimno dobar zalet za iduću sezonu jer očekivanja su velika, a sežu sve do Essena (Europsko prvenstvo), odnosno Tokija (Svjetsko prvenstvo).

Sat iza juniorskih četveraca sa utrkom su počeli kadetski dvojci na pariće. Na startu utrke našle su se posade iz Šibenika, Tisnog i Splita, te 3 posade iz Zagreba. Utrkom su dominirali ovogodišnji prvaci R.H., momci iz V.K. „Jarun“ Zagreb stalno imajući dužinu-dvije prednosti pred konkurencijom, dok su se za drugo mjesto borile 3 posade iz Dalmacije. Na kraju su momci s ZG-mora u cilju ušli kao zlatni, dok su krkaši nadmašili posadu V.K. „Mornar“ (bronca) i V.K. „Dupin (četvrto mjesto). Srebro za Mateja i Filipa novi je lijep uspjeh kako njih dvojice kao posade tako i Kluba!

Otprilike sat iza kadeta morem prema Pagu od starta su pojurili četverci mlađih juniora. Tu nismo znali što očekivati jer je naša četvorka (Filip, Mate, Mario i Bruno) vrlo nadarena, ali s oscilacijama tijekom sezone. Znali smo da znaju, a na Pagu su pokazali da i mogu. Po zahtjevnim uvjetima umjerenog juga i jake konkurencije stazu dugu 2000 metara preveslali su najbrže od svih zasluživši drugo zlato u Kupu za Krku i šibenski sport uopće!

Zaključno recimo slijedeće: da nam je netko par dana prije održavanja finala Kupa ponudio jednu medalju bili bismo zadovoljni, ali da će sve tri posade uzeti medalje i to dvije zlatne i jednu srebrnu nismo se nadali! Zbog toga je zadovoljstvo navijača, ali i pristigle rodbine i prijatelja, bilo tim veće. Čestitamo našim momcima na srčanosti i njihovim trenerima na umješnosti stvaranja posada-medaljaša, hvala veslačkom klubu „Pag“ i Gradu Pagu na organizaciji ovako zahtjevne veslačke priredbe uz napomenu da je grad Pag poput Dubrovnika u malom - treba doći i vidjeti!

Aspiriniks 


  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"