VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
SP za juniore-Racice 2018.
08.08.2018 22:23:44   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Nakon 12-satnog puta iz Hrvatske, kroz Sloveniju,  Austriju i preko čitave Češke, hrvatska veslačka ekspedicija koju sačinjava 27  osoba sretno je stigla na odredište - "Labe Arena Racice".


Glavno  mjesto kolopleta sela i zaselaka kroz koje smo prolazili je Šteti, a samo natjecanje održava se u Racicama. Radi se o poljoprivredno-industrijskom području (nuklearka s 4 bloka, dvije termo-elektrane na ugljen, strojarstvo, tvornica papira) 60-ak kilometara sjeverno od Praga koje je uz sve navedeno još i središte vrhunskog veslanja kakvo već veslanje u Češkoj jeste. Usput rečeno, gazda pansiona u kojem smo odsjeli kaže da ima i puno turista i da je poslom izvanredno zadovoljan, ali (po nama) taj turizam i ono što nude je bar tisuću kilometara iza turizma u Hrvatskoj. Jednako važi i za njihove ceste za koje može važiti kletva "Dabogda se vozili češkim auto-putem!"
Međutim, vratimo se onom zbog čega su posade s CRO oznakama stigle blizu granice s Njemačkom, a to je Svjetsko prvenstvo za juniore koje je ove godine okupilo više od 750 veslačica i veslača iz 57 zemalja razvrstanih u više od 250 posada.  Odmah po dolasku (u ponedjeljak) naše su cure i momci sa svojim trenerima pripremili sve potrebno za prvo iskušavanje staze, onda je u utorak ujutro odrađen i prvi trening, da bi potom u večernjim satima nazočili svečanom otvaranju Natjecanja. U utorak je, među ostalim, obavljeno i ždrijebanje posada. Jerkov i Kikijev četverac "sa" u eliminacijskoj je skupini s posadama Kanade, Rusije,  Mađarske i Irske (prve tri posade idu izravno u polufinale), dok će se Ninov četverac "bez" za plasman u polufinale boriti s posadama Češke, Njemačke, Norveške, Švicarske i Španjolske (prve dvije posade idu izravno u polufinale). Utrka posade 4+ je u srijedu u 9,10 sati, dok je utrka 4- istog dana u 10,20 sati. Iza njih će u 11,00 sati veslati naš muški četverac na pariće, pa će nastupiti djevojke u dvojcu na pariće u 11,15 sati. Našu najbolju posadu, braću Lončarić, gledat ćemo u 9,50 sati, a nesreću da se s njima susretnu već u kvalifikacijama imaju posade iz SAD, Južne Afrike, Njemačke, Austrije i Rumunjske. Sve zanimljivo što se tiče Prvenstva može se saznati, a jednako tako i pratiti, na www.worldrowing.com (FB, Twitter, Instagram), a bit će i live stream na You Tube-u i FB-u. 
Zbog čak 38 prijavljenih skifista kao prvi od CRO posada na SP-u zaveslao je u eliminacijama naš Tišnjanin Frane Gabre. Na žalost u eliminacijskoj utrci nije se uspio odmah plasirati u četvrt-finala, pa ga sutra (četvrtak) čeka repesaž. 
P.S. U svezi gore navedene "kletve"; zamislite nešto što se zove auto-put pun konvoja 5-osovinskih šlepera, s puno kolotraga, stalnu vožnji 15 cm od šlepera s desne strane i 15 cm od improvizirane ograde s lijeve strane. Kao da ni to nije dosta domaći vozači njeguju disciplinu "tko će brže u škare". Za ljubitelje adrenalina više nego dobro, a opisano zadovoljstvo košta samo 15,5 EUR za 10 dana.
Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"