VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Frane Garma prvi u C-finalu Svjetskog prvenstva
29.07.2018 19:30:30   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Nakon četverodnevnih nadmetanja spušten je zastor na najveće svjetsko natjecanje veslača starijih od 18, a mlađih od 23 godine tzv. U23 seniora. Riječ je o „2018. WORLD ROWING UNDER 23 CHAMPIONSHIPS“ održanom od 25. do 29. srpnja na stazi na jezeru  „Malta“ u Poznanu (Poljska).


Kad već spominjemo Maltu i Poznan i Poljsku valja istaći da su krkašima u sjajnom sjećanju još od 1958. godine jer se radi o stazi, gradu i zemlji na kojoj i u kojima su Paško Škarica i Ante Butković, kao članovi najstarijeg i najuspješnijeg šibenskog sportskog kluba, osvojili brončane europske medalje u četvercu sa kormilarom (ostali članovi četverca bili su veslači HVK „Mladost“). Tada je europska bronca važila i kao svjetska jer svjetska veslačka prvenstva još nisu bila organizirana! Inače, naziv jezera i same staze potječe od činjenice da je jezero s okolnim zemljištima nekad bilo u vlasništvu Malteških vitezova! 

Na navedeno SP Hrvatska je poslala tri posade i to ženski dvojac „bez“ (Ivana i Josipa Jurković), muški laki dvojac na pariće (Dominik Šutalo i Zvonimir Soldo), te muški „teški“ četverac bez kormilara (Filip Jurina, Ivan-Ante Grgić, Leon Mikulić i Frane Filip Garma). Zadnje navedena posada Šibenčanima je bila posebno zanimljiva zbog prvog seniorskog nastupa krkaša Frane Filipa Garme, lanjskog europskog juniorskog prvaka, na jednom Svjetskom prvenstvu.  

Brojna CRO-veslačka obitelj sve je tri posade ispratila na put s vjerom da će dati sve od sebe, a ponajviše se očekivalo od djevojaka – lanjskih svjetskih i europskih juniorskih prvakinja u četvercu „bez“. Može se reći da su u pogledu borbenosti sve tri posade očekivanja i ispunile! Što se plasmana, pak, tiče nadali smo se A-finalu djevojaka koje su na kraju završile kao treće u B-finalu. Njihov plasman je, s jedne strane, dokaz silne jakosti svjetskog veslanja (bolje od njih bile su cure iz SAD, Velike Britanije, Čilea, Grčke, Australije, Bjelorusije, Italije i Rumunjske), a s druge strane i njihove mladosti jer su se natjecale s starijima od sebe. Nadali smo se i plasmanu Franinogčetverca „bez“ u B-finale, a oni su na kraju u cilj ušli kao pobjednici C-finala. U eliminacijama i repesažu nisu mogli preko posade Mađarske, a onda su baš tu Mađarsku „slomili“ u C-finalu i time pokazali da im je mjesto bilo među 12 najboljih. Upravo ova utrka četverca mladih Hrvata pokazala je da se radi o posadi koja ima veliki potencijal, ali taj potencijal u narednim godinama valja pretočiti u rezultat zajedničkim radom koji je ove godine jako nedostajao! Laki dubl je i u pogledu plasmana ispunio očekivanja: među 23 dubla ušli u C-finale u kojem su na kraju bili peti, iako su sve do zadnjih 500 metara držali treću poziciju 

Iduće veliko natjecanje B-seniora bit će Europsko prvenstvo koje će se 01. i 02. rujna održati u Brestu (Bjelorusija), a „Krka“ i Hrvatski veslački savez sad se „okreću“ prema skorašnjem Svjetskom prvenstvu za juniore koje će se održati od 08. do 12. kolovoza u Racicama (Češka). Na sjeveru Češke Jerko Radovčić i Kristijan Papak, pod vodstvom Milana Radečića, nastupiti će u kombiniranom četvercu s kormilarom s kolegama iz Zagreba, dok će Nino Perišić zaveslati u četvercu bez kormilara s momcima iz Pule, Rijeke i Splita. Najvažnije očekivanje je usmjereno na stjecanje iskustva, jer na ovo Svjetsko prvenstvo mladi krkaši i njihov trofejni trener odlaze pod motom „Stepenica prema 2019. i A-finalu na SP u Tokiju“!  

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"