VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
„Krka“ iz Zagreba s srebrima i broncom
09.07.2018 21:27:20   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Proteklog je vikenda na Jarunu održano 28. Prvenstvo Republike Hrvatske u veslanju za juniore i kadete. Kao što je javnosti već obznanjeno boje najstarijeg šibenskog sportskog kluba branilo je ukupno 14 veslačica i veslača pod vodstvom trenera Radečića i Krasića.


Odmah treba reći da zbog različitih razloga na Natjecanje uopće nije prijavljeno nekoliko veslačica i veslača od kojih se još do prije nekog vremena očekivao nastup, dok se nakon izvršene prijave zbog iznenadne temperature, na žalost, odustalo i od nastupa Sare Panjkota. Evo plasmana posada koje su nastupile na natjecanju. 


1.       Kristijan Papak i Jerko Radovčić, naši najuspješniji veslači-juniori, osvojili su dva srebra. Najprije u subotnjem finalu juniorskih dvojaca bez kormilara u kojem su odveslali briljantnu utrku protiv europskih i svjetskih prvaka braće Lončarić („Iktus“ Osijek) i kolega iz reprezentacije Amižića i Stojšića („Jadran“ Rijeka). Unatoč vodstvu u prvom dijelu staze protiv Lončarića se (očekivano) nije moglo, ali su zato u zadnjih 500 metara sjajne završnice za 5 sekundi nadmašili posadu iz Rijeke. „Ovo nam je bila najbolja i najteža utrka do sada uopće, zaslužili smo to srebro!“ – izjavio nam je Kristijan nakon utrke. 

  

2.       U subotu poslijepodne Kristijan i Jerko sjeli su u četverac na pariće s Lovrom Klarinom i Josipom Cigićem. Naša je četvorka lakoćom pobijedila u kvalifikacijskoj utrci, da bi se onda u nedjeljnom velikom finalu namjerila na bolje od sebe – posadu V.K. „Mornar“ iz Splita. U cilj su, dakle, ušli kao drugoplasirani i to u tijesnoj borbi s veslačima V.K. „Croatia“ (Zagreb) koje su nadmašili za sekundu. 

 

3.       Matej Krnić i Filip Matešić nastupali su u dvojcu na pariće kadeta. U kvalifikacijama su među čak 18 prijavljenih posada imali najbolje vrijeme i time izbjegli obvezu nastupa u repesažu, da bi u A-finalu ipak priznali nadmoć vršnjacima iz V.K. „Jarun“. U tijesnoj i teškoj borbi s posadom V.K. „Dupin“ (Tisno) osvojili su srebrnu medalju na čemu im valja od srca čestitati, jednako kao i mladim Tišnjanima na bronci! 


4.       Bruno Petković, Mario Budimir, Mate Papak i Filip Gligić najprije su u petak prošli rešeto kvalifikacija četveraca na pariće za mlađe juniore i plasirali se u subotnje veliko finale, a onda u subotu zaveslali u finalu u kojem su u cilj ušli kao šesti. S obzirom da posada u ovom sastavu nije do sada nastupala na ovako značajnom natjecanju ove su im utrke trebale služiti za svojevrsno zagrijavanje za nastup u četvercu „sa“. U nedjelju su onda, baš onako krkaški hrabro, zaveslali zajedno s Sarom Slugan kao kormilarkom (prva kormilarka u povijesti muških posada Kluba!) i u žestokoj bitki uspjeli se domoći brončane medalje!

   

Ostale naše posade nisu osvojile medalje, ali su borbenošću pokazale da su i te kako zaslužile odlazak na Hrvatsko veslačko prvenstvo.  Tako je Lovre Klarin bio prvi u B-finalu juniorskih skifova,  Marta Budimir i Sara Slugan su bile druge u B-finalu dvojaca na pariće za kadetkinje,  dok je Frane Papak zapeo u repesažu kadetskih skifova.  


Čestitamo svima jer su svi u trkama nadmašili ponajprije sebe! 


Zavjesa na najvažnije ovogodišnje nacionalno natjecanje juniora i kadeta je tako pala, a sad članovima izborne vrste predstoje pripreme za najveće priredbe na svjetskoj razini. Tako će Frane Garma u sastavu kombiniranog četverca bez kormilara („Krka“ + „Mladost“ + „Iktus“ + „Jadran“ ZD) nastupiti na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore (tzv. U23) koje će se od 19. do 23. srpnja 2018. održati u Poznanu (Poljska).  

Kristijan i Jerko već u srijedu idu na Peruću u kamp Hrvatskog veslačkog saveza gdje će, pod vodstvom trenera Radečića, s kolegama iz V.K. „Jarun“ i V.K. „Croatia“, trenirati kao četverac radi nastupa na Svjetskom prvenstvu za juniore (Racice, Češka, 02. – 06. kolovoza.).  

Aspiriniks 


  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"