VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848

18.06.2018 22:07:10   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Protekle subote 15-ak mladih krkašica i krkaša nastupilo na čak dvije regate. Jedna je u subotu održana u Zadru u samoj staroj gradskoj luci i to kao treća po redu regata za "Mini kup Dalmacije 2018.", dok je druga održana na najljepšoj veslačkoj stazi na Svijetu - onoj na jezeru Bled.


Kojoj regati od navedenih dvije prvoj pokloniti pozornost pitanje je za svakog ljubitelja veslanja. U Zadru je, pod vodstvom trenera Krasića, nastupao dio naših najmlađih članica i članova, dok je na biseru Slovenije program bio baš ono natjecateljski i bitan za sastavljanje izborne vrste.
Zadar:
Ipak, najprije kažimo nešto o malom, ali važnom, veslačkom festivalu održanom u organizaciji naših sportskih prijatelja iz V.K. "Jadran" Zadar. Na Regati, koja (da ponovimo gradivo) ima prvenstvenu svrhu stjecanje iskustva i druženje kadetkinja i kadeta, nastupila je većina veslačkih klubova iz Dalmacije, kao i prijatelji iz V.K. "Rama" (BiH). Evo rezultata naših cura i momaka:
Prvo mjesto:
- Matej Krnić, opet prvi i najbolji mlađi kadet čiji se niz pobjeda nastavio i u Jazinama, a teško je reći tko ga u Hrvatskoj uopće može pobijediti u njegovom godištu (2005.) - čini se da takav još nije na vidiku;
- Filip Matešić, opet prvi kao i Matej, ali među starijim kadetima, stoga još jednom u ovoj sezoni bravo za Filipa;
- Frane Papak, prvi u svojoj skupini mlađih kadeta, dobio šansu i iskoristio je baš kako valja;
- Sara Slugan, šećer koji dolazi na kraju zlatnih - prva u skupini mlađih kadetknja!
Drugo mjesto:
- Roko Rupić i Toni Poduriljko (dvojac na pariće, kadeti); Filip Gligić (skif, mlađi juniori); Marta Budimir (skif, mlađe kadetkinje - skupina 2).
Bled:
Što se pak odlaska na Bled tiče valja istaći kako je trener Radečić na zapad Slovenije poveo malu skupinu koju je činilo ukupno 5 veslača. Zapravo, točnije bi bilo napisati kako je svima u veslačkom svijetu poznati Mime na Bled poveo samo Nina Perišića i Lovru Klarina. Završetak školske godine Kristijana Papka i Jerka Radovčića, odnosno matura Frane Filipa Garme, uzrokovali su nužne promjene u organizaciji puta. Tako se desilo da je Frane došao s Leonom Mikulićem, aktualnim kompanjonom iz V.K. "Jadran" Zadar i proslavljenim Branimirom Vujevićem kao trenerom, da bi nastupio samo u subotu u utrci seniorskih četveraca i odmah poslije utrke "odmaglio" natrag, dok su mama Radovčić i mama Klarin (hvala im!) dovele Jerka i Kikija  kad je Regata već počela i to kako bi nastupili barem u nedjelju, tj. drugog dana regate.
Evo rezultata i dojmova s Bleda, a za uvod rezultatima istaknimo da je na biseru Alpa nastupilo ukupno 443 veslačice i veslača iz 18 zemalja. Recimo uvodno i to da su krkašice i krkaši tijekom 95-godišnje povijesti nastupali diljem Globusa, ali to su "samo" regate ma koliko značajne bile. Bled je nešto drugo, to je mjesto veslačkog hodočašća, mjesto kojem se stalno vraćamo kao dio velike veslačke obitelji! Doduše iz godine u godinu sve skuplje i ispoliranije (sve manje prirode, sve više engleskog vrtlarenja) mjesto na kojem ćete čuvenu "blejsku kremnu rezinu" platiti cca 4 EUR, a parkiranje 10 EUR, pa tko voli nek izvoli... ali, vratimo se mi veslanju i rezultatima krkaša.
Lovre Klarin veslao je u juniorskom skifu oba dana Regate i oba dana je bio prvi u B-finalu što ocjenjujemo uspješnom nastupom među 24 prijavljena skifista. Lovre je vrijedan momak koji nije izvorno skuler, pa je njegov plasman tim vrjedniji.
Jerko Radovčić i Kristijan Papak na Bledu su imali prvi zajednički ispit u dvojcu "bez". U konkurenciji 17 dvojaca nisu ušli u A-finale, ali su bili uvjerljivo prvi u B-finalu, ili ukupno sedmi. Odveslali su kvalifikacijsku utrku nešto malo lošije od očekivanja navijača, ali napor od zadnjih školskih dana dobro im je opravdanje. Utrku B-finala odveslali su bolje, ali ne i najbolje. Za najbolje im je trebao pritisak sportskih protivnika kojima su pobjegli odmah nakon prvih 500 metara. Šteta, jer bi im rezultat zasigurno bio barem 3-4 sekunde bolji od postignutog!
Nino Perišić prvog dana Regate nastupio je u dvojcu na pariće s Franom Gabrom iz V.K. "Tisno". Kvalifikacije su odveslali baš izvrsno i postigli najbolji rezultat u poprilično jakoj konkurenciji brojnih posada iz Gruzije, Mađarske, Srbije, Slovenije, Slovačke i nekoliko jakih CRO-dublova zbog čega se njihov nastup u A-finalu očekivao s nadom u osvajanje medalje. Međutim, subotnje jutro donijelo je anemičan nastup, blijedu sliku moćne posade iz kvalifikacije. Bez tempa, bez ritma, bez pravog naboja, nije se moglo osvojiti više od (nezadovoljavajućeg) petog mjesta čime su nezadovoljni bili i struka i navijači. Iza utrke u kojoj se Frane i Nino nisu pridržavali dogovorene taktike uslijedile su opravdane kritike trenera Radečića, ali i izbornika Mikšića, te je postao upitan njihov nastup u četvercu na pariće drugog dana Natjecanja.
Ipak, upravo odlukom izbornika, u nedjelju ujutro u A-finalu pod vodstvom sjajnog štrokera kakav je Fabio Ipsa ("Istra" Pula), te još s snažnim Goranom Mahmutovićem ("Mornar" Split) u posadi, Nino i Frane uvjerljivo su pobijedili u četvercu i pokazali da imaju zaista velik potencijal za nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Ono što veseli je pomalo kontradiktorno, ali ipak valja istaći: pobjeda nad drugoplasiranom Slovenijom i trećeplasiranim Srbima izborena je unatoč brojnim i očitim manjkavostima u zajedničkom zaveslaju. Unatoč veslanju "jedan u petak, drugi u subotu", odmah su izbili naprijed pa je sad samo pitanje što i kako dalje s posadom koja može i zna, ali ima evidentnu manjkavost koncentracije zbog čega je, naravno, najteže štrokeru. Nama navijačima bilo bi najdraže "potrpati" ih u osmerac zajedno s kolegama iz reprezentacije Stojšićem, Markulinčićem, Bijelićem i Šarićem. Usuđujemo se reći da bi to bio izuzetno moćan osmerac kadar za borbu za veliko finale na SP-u, ali kojeg "samo" treba uskladiti u mnogim aspektima i to u vrlo kratkom vremenu!
Frane Filip Garma, kao što smo već najavili, na Bledu je nastupio u seniorskom četvercu s kolegama Jurinom ("Mladost" Zagreb), Grgićem ("Iktus" Osijek) i Mikulićem ("Jadran" Zadar). Osvojili su srebrnu medalju s nešto više od 7 sekundi zaostatka iza jako dobrih Mađara. I ova posada ima lijepu budućnost, ali isključivo pod uvjetom da napokon počnu zajedno trenirati i da zajednički rad nastave u idućim godinama, naravno pojačani s još nekoliko vrlo perspektivnih imena CRO-veslanja.
Iduće značajno natjecanje na kojem će nastupiti krkašice i krkaši bit će Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i mlađe kategorije koje će se za tri tjedna održati na Jarunu. Za to vrijeme Uprava Kluba, u tišini, čini i činit će sve da Klub kao neizostavan dio povijesti sporta Šibenika i Hrvatske uopće opstane, ali to je neka druga regata na kojoj nastupamo protiv volje.
Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"