VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Završeno EP u Francuskoj
28.05.2018 20:37:39   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Razmjerno brojna CRO-ekspedicija vraća se večeras iz Francuske gdje je u gradu Gravelinesu održano europsko veslačko prvenstvo za juniore.


Kao što je već objavljeno među 24 veslačice i veslača razvrstanih u 8 posada svoje mjesto u nacionalnoj vrsti izborili su i mladi krkaši Nino Perišić, Jerko Radovčić i Kristijan Papak, te s njima i glavni trener V.K. „Krka“ Milan Radečić. Objavljeno je da je mladićima iz Šibenika veliko kontinentalno Natjecanje izvrsna prilika za stjecanje iskustva radi stjecanja prilike za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se 2019. održati u Tokiju, a najavljeno je i da iz Gravelinesa nadamo bar jednoj medalji.

Ono što smo željeli i čemu smo se nadali posve je ostvareno: Nino, Jerko i Kristijan stekli su neprocjenjivo iskustvo utrkivanja s „velikim“ dečkima od koji su mnogi za godinu stariji od njih, a (već svima poznata) braća Lončarić osvojila su, u iznimno dramatičnoj utrci, za sebe i Hrvatsku zlatno odličje u dvojcu „bez“! Valja istaći i činjenicu da je EP u Gravelinesu bilo jedno od rijetkih natjecanja u povijesti Kluba na kojem su krkaši nastupali u dvije posade: Nino u četvercu na pariće, a Jerko i Kristijan u četvercu „sa“. Ninu su društvo u čamcu činili Frane Gabre („Dupin“ Tisno), Goran Mahmutović („Mornar“ Split) i Ivan Šarić („Trešnjevka“ Zagreb), dok su Jerku i Kikiju društvo činili Dominik Omerović i Gianni Amižić (oba „Jadran“ Rijeka) i kormilar Denis Capan („Jarun“ Zagreb). 

Evo i plasmana naših cura i momaka:

Prvo mjesto i zlatna medalja Anton i Patrik Lončarić („Iktus“ Osijek) u dvojcu „bez“ čime su osigurali mjesto među sudionicima Olimpijskih igara mladih (Buenos Aires, 6. – 18. listopada 2018.).

Peto mjesto u A-finalu:

-          četverac „sa“ (Amižić, Omerović, Radovčić, Papak i korm. Capan),

-          ženski dvojac „bez“ u sastavu Aria Cvitanović („Iktus“ Osijek) i Izabela Krakić („Trešnjevka“ Zagreb),

-          ženski četverac „bez“ u sastavu Lorena Vukić („Mladost“ Zagreb), Talia Kovačić („Croatia“ Zagreb), Ela Žuvanić („Jadran“ Zadar) i Andrea Palada („Mornar“ Split).

Drugo mjesto u B-finalu:

-          četverac na pariće Gabre, Mahmutović, Šarić, Perišić (trener Dražen Babić – „Dupin“ Tisno),

-          četverac „bez“ u sastavu Fabio Ipsa („Istra“ Pula), Jakov Bijelić („Mladost“ Zagreb), Luka Markulinčić („Istra“ Pula) i Mateo Stojšić („Jadran“ Rijeka).

Prvo mjesto u C-finalu: Marin Perković („Mornar“ Split) i Pero Kukuljica („Neptun“ Dubrovnik) u dvojcu na pariće.

Treće mjesto u D-finalu: Karlo Borković („Gusar“ Split) u skifu.

Iduća značajna postaja juniorskog dijela veslačke sezone bit će na Bledu gdje će se od 15. do 17. lipnja održati jaka međunarodna regata koja će zasigurno biti mjesto na kojem će se, izuzimajući braću Lončarić koji imaju rezerviranu poziciju, opet „miješati karte“ (čitaj: sastavljati posade) za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Češkoj (Račice, 8.-12. kolovoza).

 Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"