VK Krka - Sibenik

>   


- Kontakt informacije
- Kontakt obrazac

Himna VK "Krka"
 Mladost, snaga,
 čvrsto veslo,
 Krkašima daje moć,
 Da ispune svoje geslo
 Na cilj uvijek prvi doć.

 Pjeni more, veslo hara,
 Gordog vala nasta lom.
 To krkaši puni žara
 Jure cilju kao grom.

Vrijeme u Šibeniku
Find more about Weather in Sibenik, RH

Najnoviji članovi
Junior2
T ključ
Untitled User

Novo u temama:
quo vadis krka?
2007.
nu vid zbilja
posade

- - - - - - - - - - -


 Broj žiro računa u HR:
2411006-1100017866
 Broj deviznog računa:
 7107 - 978 - 3166848
Krkaši otputovali u Francusku
24.05.2018 23:06:32   |  By: Aspiriniks

Klikni na sliku za uvećanu verziju Jutros  su naši mladi reprezentativci Nino  Perišić, Jerko Radovčić, Kristijan Papak i trener Milan Radečić, letom iz Zagreba preko Bruxellesa, krenuli na put u Francusku, točnije u grad Gravelines.


Kao što je već ranije najavljeno razlog odlaska na daleki put je nastup naših mladića na Europskom prvenstvu u veslanju za juniore koje će se u Gravelinesu održati nadolazećeg vikenda. Valja reći da su krkaši dio hrvatske ekspedicije koju čini 24 veslačice i veslača (6 veslačica i 18 veslača) raspoređenih u 8 disciplina i to: dvojac „bez“ i „četverac“ bez za juniorke, te tri četverca (scull, „sa“ i „bez“), dva dvojca (scull i „bez“) i jedan skif za juniore. Naravno, tu je i 8 trenera predvođenih izbornikom Darkom Mikšićem.

               Na velikom Natjecanju šibenski veslači nastupit će u dvije discipline i to Jerko i Kristijan u četvercu „sa“ s kolegama iz Rijeke i Zagreba (trener Milan Radečić), te četvercu scull u kojem će Nino veslati zajedno s kolegama iz Splita, Zagreba i Tisnog (trener Dražen Babić).  Veseli nas istaći kako je ovo prva kontinentalna regata na kojoj će u istoj posadi nastupiti jedan krkaš i jedan momak iz Tisnog – Frane Gabre. Frane je trenutno nabolji hrvatski skifista i u četvercu ima odgovornu ulogu štrokera, dok Nino vesla na mjestu najbližem pramcu. Ninu je nakon više jakih međunarodnih regata ovo prvo EP, dok je Frane dres Hrvatske nosio već lani na EP-u održanom u Njemačkoj. Podsjetimo, lani smo se iz Krefelda kući vratili pjevajući s osvojena dva zlata u četvercima, a ove se godine nadamo barem jednoj medalji. Kako to već u veslanju biva konkurencija je i jaka i brojna - na EP prijavljeno 469 natjecateljica i natjecatelja iz 34 zemlje našeg kontinenta što predstavlja novi rekordan broj sudjelujućih zemalja. Najviše prijavljenih je iz Italije, pa onda iz Rumunjske, Češke, Francuske, Rusije, te ostalih zemalja.

               Prije odlaska na put trener Radečić rekao nam je da je posada koju vodi bolje uveslana nego što je to bilo početkom svibnja kad su veslali u Minhenu, te da se radi o 4 prava fightera koji se ne boje izazova. Na žalost zbog školskih obveza nisu se nakon Minhena nalazili na zajedničkim pripremama, bilo je nešto i bolesti, ali je sigurno da će u utrkama dati sve od sebe. Trener Babić istakao je da je „njegov“ četverac prava klapa, da su brzine postignute na treninzima obećavajuće, ali da je svaka prognoza nezahvalna. Obojici trenera zajednička je želja da najavljeni vjetar s istoka (što bi rekli „levanat“) neće biti prejak i da neće utjecati na konačni poredak. Prognoza je prava: najavljen je vjetar (nešto jači u nedjelju), povremena kiša s grmljavinom, ali i sunčano i jako toplo, pa sad…

             Krkaši će tako, prvi put u povijesti Kluba, veslati na stazi položenoj u neposrednoj blizini kanala La Manche (na hrvatskom: Rukavac). Gravelines je, naime, smješten na samoj obali čuvenog Kanala, točno između poznatijih gradova Calaisa i Dunkirka i blizu granice između Francuske i Belgije. Kroz grad protječe rijeka kojoj je naziv Aa, a nastao je u 12. stoljeću kao fortifkacijska točka na tadašnjoj granici Francuske i Španjolske.  Koliko su međunarodne granice relativan pojam pokazuje i činjenica da mu naziv zapravo potječe od nizozemske riječi „Gravenenga“ što bi u prijevodu značilo „Grofov kanal“, dok je tek od 19. stoljeća njegovo stanovništvo počelo govoriti francuski! Danas je taj povijesni grad poznat i po nuklearnoj elektrani, te kao jako središte informatičke industrije. 

               Sretno svim CRO-posadama, neka samo daju sve od sebe, neka ne bude pegule, pa se onda možemo nadati i kojoj medalji! 

Aspiriniks

  Verzija za Ispis


Klikni na sliku za uvećanu verziju Klikni na sliku za uvećanu verziju
Pretraživač   arhiva starih vijesti
Upit:   u kategoriji  Linkovi o Šibeniku

www.sibenik.hr
www.sibenik-tourism.hr
sibensko-kninska-zupanija.hr
www.sibenskileksikon.com


     
   
©2004 Veslački klub"Krka"